2009_1115tt0081a_c.jpgUntitled-1.jpgUntitled-2.jpgUntitled-3.jpgUntitled-4.jpgheader_2.jpgheader_3.jpgheader_4.jpgheader_5.jpgv2.jpgv3.jpg

Hírek

2012. október 12. - "Mit nyújtanak a pillanatok?"

Mai nap vehette át Laki Krisztina tagunk Budapesten, a Rózsavölgyi Szalon Arts & Café rendezvénytermében szívéhez talán legközelebb álló elismerését. A Magyar Hospice-Palliatív Egyesület a Hospice Világnap keretében meghirdetett fotópályázata arra kereste a választ "Hogyan őrizhető meg az emberi méltóság az élet végén".
A pályázaton a "Kincsem" című fotó a zsűri különdíját érdemelte ki.
 
Részlet a life.hu cikkéből:
  "A Magyar Hospice Palliatív Egyesület 2012. október 12-én tartja rendezvényét a Hospice Világnap alkalmából, amellyel az életük végén járó betegekre, kínzó tüneteik enyhítésére, valamint az ezen a területen dolgozó szakemberek különleges, nehéz, de szép munkájára szeretné felhívni a nyilvánosság figyelmét.
  A Hospice a súlyos betegségük végstádiumában lévő, elsősorban daganatos betegek humánus, összetett ellátását jelenti multidiszciplináris csoport segítségével. Az ellátás célja a betegek életminőségének javítása: testi és lelki szenvedéseik enyhítése, fizikai és szellemi aktivitásuk támogatása, valamint a hozzátartozók segítése a betegség és a gyász terheinek viselésében.
  A Magyar Hospice Palliatív Egyesület (MHPE) 1995-ben alakult azzal a céllal, hogy javítsa a legsúlyosabb állapotú, daganatos betegek életvégi ellátásának minőségét.

Az október 12-i nap programja:

  • A Magyar Hospice Palliatív Egyesület által kiírt fotópályázat legjobb alkotásaiból összeállított Mit nyújtanak a pillanatok? című fotókiállítás megnyitása és kerekasztal-beszélgetés Szily Nóra vezetésével
  • Hábetler András operaénekes és Szilassy Nelly zongoraművész koncertje
  • Polcz Alaine: Asszony a fronton című monodrámája Béres Ilona előadásában"